Премини към основното съдържание

Бюстиета

Описание

Какво е бюстие и какво е предназначението му

Със своето приложение и визия бюстието е сред продуктите, които обогатяват разнообразието в света на модата. Бюстиетата придават на дамите изящен, изтънчен и пъргав външен вид и са предпочитано бельо от дами във всяка възраст и статус. Независимо от вашия стил бюстиетата допълват облеклото. За да разгледате отблизо различните модели и да поръчате харесаният от вас продукт на изгодна цена с възможност за бърза и дискретна доставка, посетете сайта www.shaniscloset.bg.

Кратка история на бюстието

Думата бюстие обозначава горната част на дамска дреха със или без презрамки, която се носи под сако или друго връхно облекло и се използва отдавна. В началото бюстието било носено от жените в „къщите за срещи“ с цел стягане и повдигане на бюста. Предназначението му не се е променило, но за сметка на това областта му на приложение се е разширила и днес то е сред бельото, без което дамите не могат. В миналото бюстието не било за предпочитане сред висшето общество, но през 18-и век постепенно започва да навлиза във всички обществени слоеве.

Най-нови модели бюстиета

Понякога бюстието и корсетът се смесват, като се смятат за едно и също нещо. И двата продукта се използват за моделиране на фигурата, но не са еднакви. Друга грешна представа за бюстието е, че това е някакъв вид сутиен. Бюстието не е нито едно от двете. И трите продукта са различни. Сутиенът обхваща само бюста и го моделира, а бюстието обхваща тялото от бюста до кръста, като придава на фигурата изящност и пъргав вид. А целта на корсета е да покаже женската талия по-изтънчена и елегантна. Бюстието придава на дамите изискан, привлекателен, секси и впечатляващ вид и е по-секси от сутиена, и по-практичен от корсета. Бюстието също има вталяващ ефект и това е видимо с просто око. В съвремието ни бюстието се предпочита от дамите, които искат да изглеждат в абсолютна форма. Фактът, че се е използвал в далечното минало показва, че бюстието се радва на историческа популярност.

В зависимост от предпочитанието бюстието може да се носи като бельо, но може да се носи и като връхна дреха под сако. След появата си бюстието се е смятало за бельо и дълго време е изпълнявало такава функция, но по-късно се е наложило и като връхна дреха от дамите, желаещи да се чувстват по-свободни в начина си на обличане. Бюстието образува силна комбинация в съчетание с дамско сако блейзър. Налични са модели със и без презрамки, с дантелени детайли, изчистени, кожени, перфорирани, с пайети, с камъчета и др. Ако и вие харесвате бюстиета и желаете да разгледате новите модели, посетете сайта www.shaniscloset.bg, на който можете да поръчате харесаният от вас продукт с възможност за бърза и дискретна доставка.